Boğaziçi Yalıtım 2024 | Suyu dışarıda tut, konforu içeri al
Havuz Yalıtımı (Askıda ve Normal)
Hizmetlerimiz
Havuz Yalıtımı (Askıda ve Normal)
  • ÇİMENTO ESASLI TAM ELASTİK

Havuz yalıtımı malzemeleri denildiğinde aklımıza ilk olarak su yalıtım kimyasalları gelmelidir. Su yalıtım kimyasalları, havuz henüz inşaat aşamasındayken beton ile havuz zemini arasına uygulanan su geçirmez malzemelerdir.

Bu malzemeler genellikle çimento esaslı su yalıtım malzemeledir. Kimyasal formülü sayesinde şap ve seramik altında su geçirmeyen bir tabaka oluştururlar. Ayrıca topraktaki kimyasal, klor ve tuz çözeltilerine karşı da dayanıklıdırlar. Bu malzemelerin esnek yapıda olmaları gerekir.

Seramik altı su yalıtımı tamamlandıktan sonra ise havuz yüzeyi seramik ile kaplanır. Havuz içerisindeki su sirkülasyonunu sağlayan kanalların da su yalıtımının yapılması gereklidir. Aksi takdirde bu kanallardan geçen sular; zamanla su yalıtım sorunu, kireçlenme, paslanma gibi performans kayıplarına sebep olabilir.

  • TEKSTİL MEMBRAN (EK YERLERİNE TAM ELASTİK SÜRÜLÜR)

Tekstil izolasyon membranı tüm ıslak zeminlerde seramik, fayans vb. gibi kaplama malzemelerinin altına serilerek su yalıtımı sağlar. Uygulaması son derece kolay ve ekonomiktir. Uygulama yapılacak yüzeyin durumuna göre farklı izolasyon malzemeleri tercih edilmektedir. Yüzeyin girintili çıkıntılı olması, çatlakların bulunması gibi etkilere bağlı olarak izolasyon teknikleri değişmektedir. Su yalıtımı için kullanılan izolasyon malzemelerinden bazıları aşağıda listelenmiştir.

  1. Polipropilen ve Polietilen izolasyon malzemesi (Tekstil Yalıtım Membranı)
  2. Çimento bazlı izolasyon malzemesi
  3. Akrilik likit izolasyon malzemesi
  4. Bitümlü membran izolasyon malzemesi
  5. Epoksi zemin kaplamaları
  6. Sprey / Köpük izolasyon malzemeleri
  • AKRİLİK (ELASTOMERİK REÇİNE)

Su bazlı akrilik su yalıtımı boya ve su geçirmez kaplama endüstrisine hakim olmaya başlamıştır. VOC’nin hava kalitesi üzerindeki etkisini saran çevresel kaygılar, solvent içeren kaplamaların su bazlı alternatiflerle değiştirilmesine neden olmuştur. İşçi ve bina sakinlerinin maruz kalmasıyla ilgili diğer sağlık sorunları ve bu tehlikeli kimyasallarla ilişkili yanıcılık riskleri de su bazlı sistemleri desteklemektedir. Ve şimdi akrilik su yalıtımı kaplamaları enerji tasarrufu, geliştirilmiş kentsel hava kalitesi ve uzun ömürlü faydalarına olan ilginin arttığını görüyoruz.

Akrilik su yalıtımı, yüksek performanslı, elastomerik, UV direncinin gerekli olduğu uygulamalar için tasarlanmış kopolimer / pigment karışımlı bir su yalıtım kaplamasıdır. Özellikle her türlü çatı kaplamalarında koruyucu bir kaplama olarak kullanımı uygundur ve soluk çatı kiremitlerini yenilemek ve restore etmek için idealdir. Akrilik su yalıtımı, aynı zamanda dayanıklılık ve yıkama kabiliyetinin gerekli olduğu en kaliteli duvar ve zemin kaplaması olarak da önerilmektedir.

Akrilik su yalıtımı, yanıcı ve toksik olmayan, kolay temizlenebilir ve çeşitli renklerde mevcuttur. Özellikle çok amaçlı bir kaplama olarak tasarlanmıştır ve alt tabaka yüzeylere uygulama için uygundur: Asbest, çimento, beton, tuğla, bitümlü çatı kaplama keçesi, galvanizli kaplama, keçe ve çok çeşitli çatı kiremitleri.

Akrilik su yalıtımı, beton, galvanizli kaplama, eski fayans ve kereste sızdırmazlığı için uygundur. M² başına 2,5 litrede fırça, rulo veya püskürtme yöntemi ile uygulanır. Üstün kalite ve çok yönlülük sunan kusursuz bir su yalıtım sistemidir.

Avantajları

  1. Tek bileşenli, uygulaması kolay
  2. Mükemmel UV dayanımı
  3. İç ve dış mekan uygulamalarında kullanılabilir
  4. Elastomerik – yüksek çatlak köprüleme özelliği
  5. Toksik olmayan, su bazlı, düşük VOC
  6. Kabarma, soyulma ve çatlamayı ortadan kaldırır
  7. Çoğu yüzeye mükemmel yapışma
  8. Mükemmel nefes alma kabiliyeti
  9. Suya dayanıklılık
  10. Çok düşük bakım / onarım maliyetleri
  11. Yüksek güneş yansıtma indeksi
  12. Maruz kalan beton yapıları karbonatlaşmaya karşı korur
  13. Mükemmel sızdırmazlık sağlayan dayanıklı ve elastik film
  14. Üç katmanlı uygulamalarda 1 mm daha fazla kuru film kalınlığı sağlar
  15. Çimentolu yüzeyler ile daha yüksek çekme ve yapışma mukavemeti
  16. Ekolojik ve kurşunsuz kaplama
  17. Çevre dostu
  18. Düşük Koku
  • POLYUREA (ÜSTÜ PÜRÜZLENDİRİLMELİ)

Polyurea Su Yalıtım, askı havuz veya gömme havuzların taban ve perde kısımlarında meydana gelen hasar ve su sızıntılarına neden olan problemleri tam anlamıyla uzun yıllar boyunca ortadan kaldıracak son teknoloji ile üretilmiş su yalıtım sistemidir.

Havuzlar, başta spor amaçlı olmak üzere sağlık, ve eğlence için kullanılan farklı derinliğe ve genişliği sahip alanlardır. Bireysel ve ticari faaliyetler amacıyla yaptırılan havuzlar amaçlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Açık yüzme havuzları, kapalı yüzme havuzları, olimpik yüzme havuzları, eğlence havuzları, termal havuzlar, süs havuzları gibi birçok farklı alanda kullanılan havuzlar bulunur. Bu tür havuzlar çoklu kullanım alanıdır ve içerisi tonlarca su ile dolup boşalmaktadır. Sürekli dolup boşalan havuzlar su basıncına maruz kalır, zamanla fayans ve seramikleri aşınmaya uğrar. Dolayısıyla su sızdırması kaçınılmaz olur. Su sızıntısına maruz kalan havuzun taban ve perde kısımlarında oluşan korozyon havuzun yıpranmasına neden olur ve istemsiz bir şekilde su sızmasına yol açar. Bu sorunu önlemek için havuzların ilk yapıldığı anda, seramik veya fayans döşemesinin altına kaliteli sprey polyurea su yalıtımı yaptırmak veya başlangıçta su yalıtımı yapılmamış ise seramik veya fayans üzerine su basıncı ağırlığına dayanıklı, son derece esnek ve uzun ömürlü sprey polyurea su yalıtımı yapılması havuzun su sızdırmasına kesin çözüm sunacaktır. 

  • POLYURETAN (ÜSTÜ PÜRÜZLENDİRİLMELİ)

Özellikle de yapı işlerinde ve gündelik hayatta kullandığımız pek çok ürünün endüstrisinde adına sık rastladığımız poliüretanın ne olduğunu olduğu kadar nerelerde kullanıldığını öğrendiğinizde de çok şaşıracaksınız. Hayatımızın neredeyse her alanında büyük kolaylıklar sağlayan bu maddenin geçmişi ve bugünü oldukça ilginç.

Poliüretan bir polimerdir. Organik bileşenlerin üretan bağı kurarak oluşturdukları bir tür maddedir. Farklı türde pek çok poliüretan vardır. Bunların çoğu termosetting özelliğe sahiptir yani yüksek sıcaklıkta dahi erimez, katı formlarını korurlar. Yine de termoplastik, yani sıcaklıkta eriyen poliüretan cinsleri de bulunmaktadır.

Poliüretan cinslerinin büyük bir çoğunluğunda açık hücre yapısı görülebilir. Bu da katı ya da sıvı da olsa köpüksü bir yapıya sahip olmasını sağlar. Bu nedenle de gündelik hayatta rastlayacağımız poliüretanların büyük bir bölümü köpük formundadır. Poliüretanı tek başına değil de poliüretan köpük olarak daha sık duyabilirsiniz.

Poliüretan köpüklerin pek çok farklı türü vardır. Yapımında kullanılan bağlayıcı madde poliüretan köpüklere göre değişebilir. Her farklı bağlayıcı madde ile yeni bir bileşen yaratılmış olur. Ortaya çıkan sonuçların çoğu birbirinin neredeyse aynısıdır, fakat patentli olduğu için çoğu üretici tarafından değişik bir madde kullanılarak hazırlanabilir. Bu da hepsinin yeni bir isime sahip olmasına sebep olur.